Tips

Tips

Hoe kunnen aardbeien het beste bewaard worden? En hoe kunnen ze klaargemaakt worden? Bij Dutch Berries weten we natuurlijk alles over onze aardbeien en deze kennis delen we graag met u. Op deze pagina geven we u onze beste aardbeientips!

Omgaan met aardbeien

De aardbei is een zachte vrucht en moet daarom met de nodige zorg behandeld worden. Aardbeien kunnen het beste net voor het eten gewassen worden. Belangrijk is dat het kroontje op de aardbei blijft tijdens het wassen. Aardbeien zijn namelijk net sponzen, ze zuigen vocht op waardoor ze sneller bederven. Laat het kroontje zo lang mogelijk zitten, dit verlengt de levensduur.

De beste manier om aardbeien te bewaren hangt helemaal af van het moment dat u ze wilt gaan eten.

1. Dezelfde dag nog? geen probleemdan mogen ze gewoon op het aanrecht.

2. Later? Dan kunnen ze het beste in de koelkast gelegd worden. Haal de aardbeien uit hun originele verpakking, en leg ze in een gedeeltelijk afgesloten bakje dat is bekleed met keukenpapier. Dit absorbeert vocht. De zomerkoninkjes kunnen nu vijf tot zeven dagen bewaard worden!

3. Als ze nog langer bewaard moeten worden kunnen zo ook nog in de vriezer geplaatst worden. Verwijder het kroontje, halveer de aardbeien en vries ze in op een bakplaat. Bewaar ze daarna in een luchtdicht zakje.

LET OP! Als u ze wilt gaan eten, zeker half uur eerder uit de koelkast halen om aardbeien op smaak te laten komen. Echt doen om de smaak goed te kunnen proeven!.